KŮŽE

11.01.2015 00:17
kůže ukazuje harmonii, nebo dysharmonii v organismu. Ekzém, lupénka atp. na kůži je jen špičkou ledovce, vždy je ptořeba "detoxikovat" organismus jako celek, podpořit fuknkci jater a vyčistit tlusté střevo. U malých dětí je dobré zabývat se maminkou jejími problémy, čsto s nimi dětský ekzém souvisí.
Jako bezpečnou detoxikaci celého těla i u dětí páter Ferda (léčitel) doporučoval kúru z kůry mladého dubu po dobu 6ti dnů. Nepotřebujeme nic víc, než vlastnoručně nasbíranou dubovou kůru. Najdeme mladé doubky (stáří max.8-10let, jejich kmen nebude silnější než 10cm). Z nich uřízneme několik větviček slabších než palec a sloupneme z nich kůru. Slabounké větvičky můžeme použít celé. Doma kůru vaříme 7-8 minut a hned slijeme, nenecháváme louhovat. Pijeme po 6 dní, připravujeme čerstvou. Nepřidáváme nic dalšího, čaj je i tak překvapivě chutný.
Někteří lidé tvrdí, že pouhým tímto receptem se zbavili různých nepříjemných onemocnení, ekzémů, ale i např. tak úporného onemocnění, jako je napadení Candidou.